Thaisushit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 4 pyöreää riisipaperilevyä (etnisistä kaupoista)
- 1 dl sushiriisiä
- 1.5 dl vettä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- 150 g graavilohta viipaleina
- 1 avokado
- pala retikkaa
- ½ limettimehu
Yakitorikastike:
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl mirinkastiketta
- 1 rkl ruskeaa ruokosokeria
- 1 rkl vettä
- 2 tl riisiviinietikkaa
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
Valmistusohje
1. Huuhdo riisi, valuta ja nosta kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna riisin kiehua miedolla lämmöllä poreillen noin 15 minuuttia kannen alla.
2. Sekoita riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa keskenään kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta riisi levyltä. Anna jäähtyä kannen alla 5 minuuttia, ja kaada laakeaan kulhoon. Valuta etikkaseos joukkoon puukauhalla sekoittaen.
3. Valmistele täytteet. Leikkaa kuorittu avokado ja retikka ohuiksi viipaleiksi. Pirskota päälle puolikkaan limetin mehu. Nosta riisipaperiarkki kerrallaan likoamaan noin 15 sekunniksi haaleaan veteen. Nosta pehmennyt arkki märälle leikkuulaudalle ja nosta levyn reunaan viipale graavilohta, avokadoa ja retikkaa. Aseta päälle keitettyä riisiä.
4. Taita ensin kuoren sivut täytteen päälle ja kääri rullaksi. Nosta rullat jääkaappiin. Leikkaa ne neljäksi annospalaksi juuri ennen tarjoilua. Sekoita kastikeainekset dippausta varten.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaisushit