Ruustinnan piparkakut
Tämän tuoksuvan, makean ja mausteisen piparitaikinan ohjeen Kotiliesi on saanut Westerbyn kartanosta. Ruustinnan piparit ovat peräisin Westerbyn kartanon joulupöydästä. Inkoolaisen pitokartanon joulutarjoiluun nämä piparkakut ovat kuuluneet jo useamman sukupolven ajan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 100 annosta
Ainekset
Ruustinnan piparkakut:
- 200 g (1,5 dl) siirappia
- 400 g (4,5 dl) sokeria
- 2 tl kanelia
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 300 g voita
- 3 kananmunaa
- n. 13 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
1. Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna poreilevaksi, mutta älä anna kiehua.
2. Lisää voi, kananmunat ja viimeisenä vehnäjauhot, joihin sekoitettu sooda. Sekoita hyvin.
3. Pidä yön yli jääkaapissa.
4. Anna taikinan hieman lämmetä. Kauli levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista tovi, kunnes pinta saa kauniin värin.
Katso myös: Kuorrutus kruunaa piparin – katso helpot ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Piparipallot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruustinnan piparkakut