Metsopaisti jahtimiehen tapaan
Metsopaisti on metsämiehen herkkua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 kynitty ja puhdistettu metso
- 2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 6 viipaletta silavaa tai porsaan kylkeä
- nokare voita
täyte:
- 1 sipuli
- 2 hapanta omenaa
- 2 rkl kanelihunajaa tai vaaleaa siirappia
Pannulle:
- 2 punasipulia
- kokonainen valkosipuli
- pala juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- (5 dl puna- tai valkoviiniä)
liemi:
- 5 dl vettä
- linnun kivipiira, maksa ja manuaiset
- 1 tl suolaa
- 2 laakerinlehteä
- muutama katajanmarja
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista valkopippuria
kastike:
- paistoliemi
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Ruskista maustettu, silavoitu ja sidottu lintu pannulla. Aseta lintu uunivuokaan ja täytä sipulilla ja omenilla sekä kanelihunajalla. Kuori ja lohko vuokaan juureksia ja sipuleita.
2. Keitä sisäelimiä ja mausteita vedessä noin 15 minuuttia. Kaada liemi pannulle ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Kypsennä noin tunti 175-asteessa.
3. Poista folio, valele lintua liemellä ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia välillä valellen. Siivilöi liemi ja valmista kastike kermasta ja jauhoista sekoitetulla suuruksella, mausta pihlajanmarjahyytelöllä.
4. Tarjoa uunijuuresten, lohkoperunoiden ja pihlajanmarjahillon kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Metsopaisti jahtimiehen tapaan