Halloumi-juuresvuoka
Porsaanlihasuikaleista ja juureksista syntyy vähällä vaivalla herkullinen vuokaruoka, jota suolainen halloumijuusto ihanasti täydentää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Halloumi-juuresvuoka:
- 400 g maustamattomia porsaan lihasuikaleita
- voita tai öljyä paistamiseen
- 250 g punajuurta
- 250 g porkkanaa
- 1 sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 100 g halloumijuustoa
- väkevää chilikastiketta tai chilijauhetta
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- (salviaa tai timjamia)
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Halloumi-juuresvuoka tehdään helposti näin:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Kuutioi juusto.
2. Kuumenna paistinpannu ja sekoita paistorasvaan valkosipuli ja chiliä maun mukaan. Ruskista lihasuikaleet rasvassa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
3. Kaada paistetut lihasuikaleet uunivuokaan ja lisää pilkotut kasvikset. Lisää halutessasi timjamia tai salviaa. Joukkoon voi lisätä hieman oliiviöljyä. Ripottele lopuksi juustokuutiot pinnalle.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ilman kantta puolisen tuntia. Jos kasvikset ovat vielä kovia, peitä vuoka kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 10-15 minuuttia.
Ohje Heljä Koskinen, Utajärvi
Katso myös: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halloumi-juuresvuoka