Suklainen vadelmakakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
kakkupohja:
- voiteluun rasvaa
- 1 dl korppujauhetta
- 200 g voita
- 250 g tummaa suklaata
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl perunajauhoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 kananmunaa
- 2 dl sokeria
kostutus:
- noin 0,5 dl raparperimehua tai sitruunalimonadia
täyte:
- 250 g vadelmia tai noin 500 g kirsikoita
- 2 dl vadelma- tai kirsikkahilloa
Suklaatäyte ja -kuorrutus:
- 350 g tummaa suklaata
- 0.5 dl kermaa suklaan sulattamiseen
- 5 dl kuohukermaa
- 120 g suklaarouhetta
koristeeksi:
- 250 g vadelmia tai
- 500 g kirsikoita
Valmistusohje
1. Voitele ja leivitä vuoka. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita suklaaseos munavaahtoon ja seulo jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita varoen ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa ja kiehautettu kerma mikrossa tai vesihauteessa, sekoita ja jäähdytä. Vaahdota kerma. Sekoita 1⁄3 kermavaahdosta jäähtyneeseen suklaamassaan. Sekoita kermavaahto suklaaseokseen ja lisää lopuksi suklaarouhe.
4. Paloittele puolet kirsikoista. Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta etenkin reunoilta. Sekoita vadelmat tai kirsikanpalat hilloon ja sivele seosta sekä suklaamoussea kakkulevyille. Kokoa kakku.
5. Peitä kakku suklaamoussella ja koristele vadelmilla tai kirsikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklainen vadelmakakku