Kevätrullat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl ruokosokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 2 dl ohueksi suikaloitua kaalia
- 0.5 dl karkeaa porkkanaraastetta
- 1 dl kypsää kanaa tai paahdettua jauhelihaa
- 1 kevätsipuli
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl viinietikkaa
- 1 tl ruokosokeria
kastike:
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl seesamiöljyä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl viinietikkaa
- (0,5 dl sherryä)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl muscovado- tai fariinisokeria
- 1 rkl maissijauhoa
uppopaistamiseen:
- 1 l öljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää muut kastikkeen ainekset. Kuumenna ja hauduta noin tunti, ja lisää vettä tarvittaessa.
2. Kuullota kaalia ja porkkanaa öljyssä. Lisää muut ainekset ja hauduta viitisen minuuttia.
3. Sekoita taikina-ainekset. Muovaa taikina pötköksi ja jaa 12 osaan. Pyöritä pallosiksi ja kauli ohuiksi kuoriksi. Peitä kuoret muovikelmulla. Voit käyttää myös pakastettuja filotaikina-arkkeja.
4. Lusikoi täytettä kuorille. Taita reunat täytteen päälle ja muovaa kääröiksi. Uppopaista kuumassa öljyssä, valuta ja tarjoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevätrullat