Kahden suklaan keksit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 100 g tummaa suklaata
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1.5 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata
Valmistusohje
Kahden suklaan keksit ovat ihanan rapeita ja makeita herkkupaloja. Keksien taikinaan sulatetaan tummaa suklaata ja mukaan rouhitaan valkosuklaasattumia.
1. Sulata kattilassa rasva ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.
3. Lisää hieman jäähtynyt suklaarasvaseos munavaahtoon. Siivilöi joukkoon jauhoseos sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kauli kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta noin 21 x 35 cm:n levy. Leikkaa keksit taikinapyörällä noin 7 sentin kokoisiksi neliöiksi. Nostele leivinpaperoidulle pellille ja jätä keksien väleihin hieman leviämisvaraa.
5. Paista kahden suklaan keksejä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kahden suklaan keksit