Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpalocookiet

Suolaisen makeat cookiet vievät kielen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Pistaasi-karpalocookiet:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl (100 g) karkeasti rouhittua valkosuklaata
  • 1 dl suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä karkeana rouheena
  • 2 dl (100 g) kuivattuja karpaloita

KORISTEEKSI:

  • 100 g sulatettua valkosuklaata
  • pistaasipähkinärouhetta

Valmistusohje

Pistaasi-karpalocookiet leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatka­ten. Lisää lopuksi kuivat aineet sekä suklaa, pistaasit ja karpalot. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. An­na taikinan levähtää jääkaapissa 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpape­rilla. Pyörittele taikinasta 25 palloa pelleille. Litistä palleroita hieman ja paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Ota keksit ajoissa uunista, jotta ne pysyvät kosteina. Anna jäähtyä. Ko­ristele sulatetulla valkosuklaalla ja pistaasirouheella.

Ohje on viime jouluisen pikkulei­päkilpailumme satoa. Sen lähetti Henna Pöllänen Varkaudesta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä kekseissä maistuu joulu:

amerikkalaiset taatelikakut

Amerikkalaiset taatelikakut

suklaa-appelsiinicookiet

Suklaa-appelsiinicookiet

Pähkinäcookiet

Pähkinäcookiet

Ruoka.fi: Amerikkalaiset suklaakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpalocookiet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.