Ihanat pistaasi-karpalocookiet

Ihanat pistaasi-karpalocookiet 

60
min
25 annosta
30-60 min
Suolaisen makeat cookiet vievät kielen.

Ainekset

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 dl (100 g) karkeasti rouhittua valkosuklaata
1 dl suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä karkeana rouheena
2 dl (100 g) kuivattuja karpaloita

KORISTEEKSI:

100 g sulatettua valkosuklaata
pistaasipähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatka­ten. Lisää lopuksi kuivat aineet sekä suklaa, pistaasit ja karpalot. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. An­na taikinan levähtää jääkaapissa 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpape­rilla. Pyörittele taikinasta 25 palloa pelleille. Litistä palleroita hieman ja paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Ota keksit ajoissa uunista, jotta ne pysyvät kosteina. Anna jäähtyä. Ko­ristele sulatetulla valkosuklaalla ja pistaasirouheella.

Ohje on viime jouluisen pikkulei­päkilpailumme satoa. Sen lähetti Henna Pöllänen Varkaudesta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Myös näissä kekseissä maistuu joulu:

amerikkalaiset taatelikakut

Amerikkalaiset taatelikakut

suklaa-appelsiinicookiet

Suklaa-appelsiinicookiet

Pähkinäcookiet

Pähkinäcookiet

Ruoka.fi: Amerikkalaiset suklaakeksit

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
14.11.2017
Marja Malinen
Kristiina Kurronen / Otavamediar