Yrttikuorrutettu seiti
Pakasteseitin uusi maku syntyy parmesaani-yrttikuorrutuksesta. Lisänä maistuu pestolla maustettu ruokaisa riisisalaatti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Yrttikuorrutettu seiti:
- 400 g seitiä annospaloina
- ½ sitruunan mehu
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 4 rkl kuivia, vaalean leivän muruja
- 4 rkl parmesaaniraastetta
- 2 rkl hienonnettua persiljaa tai timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
Pesto-riisisalaatti
- 3 dl keitettyä riisiä
- 3 rkl pestokastiketta
- 200 g kirsikkatomaatteja
- ½ kurkkua
- 1 ruukku ruukku villirucolaa
Valmistusohje
1. Nosta hieman sulaneet seitipalat oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Purista päälle sitruunanmehu ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita leivänmurut, juustoraaste, yrtit ja oliiviöljy karkeaksi seokseksi. Nostele seosta kalapalojen päälle.
2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kalan sulamisasteesta riippuen.
3. Valmista salaatti. Sekoita kypsän, jäähtyneen riisin joukkoon pestokastike, halkaistut tomaatit, paloiteltu kurkku ja hienonnetut rucolanlehdet. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.
4. Tarjoa riisisalaatti lämpimien kalapalojen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttikuorrutettu seiti