Viikuna-suklaasalami
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 10 Marie-keksiä
- 150 g hasselpähkinää
- 10 kuivattua viikunaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl Amaretto-likööriä
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
- Valmistusaika 20 minuuttia + suklaatangon kovettuminen
1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja nosta jäähtymään.
2. Hienonna keksit, hasselpähkinät ja viikunat. Lisää kaikki ainekset suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa.
3. Jaa kiinteähkö massa kahden tuorekelmupalan päälle ja muotoile palat kelmun avulla makkaran muotoisiksi tangoiksi. Nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään 6 tunniksi. Kierittele kiinteä suklaatanko siivilöidyssä tomusokerissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikuna-suklaasalami