Jalopeno-juustoruudut
- Kasvis
Ainekset
- 4 rkl säilöttyjä jalopenoviipaleita
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 2 tl hienokiteistä merisuolaa
- 1.5 tl sinappijauhetta
- 12-14 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 g emmentaljuustoraastetta
voiteluun:
- maitoa
pinnalle:
- 50 g emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
- noin 30 palaa
- valmistusaika 1 tunti
- paistoaika 30 minuuttia
1. Valuta ja hienonna jalopenoviipaleet. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon siirappi, suola, sinappijauhe ja 4 dl vehnäjauhoista hyvin vatkaten. Lisää joukkoon jalopenoviipaleet, oliiviöljy, juustoraaste ja loput jauhoista. Alusta pehmeä taikina ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja leikkaa taikinanpinta taikinapyörällä tasakokoisiksi ruuduiksi. Anna kohota ilman leivinliinaa 20 minuuttia. Sivele leivän pinta maidolla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jalopeno-juustoruudut