Porkkanaleipä
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 dl siirappia
- 50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
- 500 g porkkanasosetta
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- 2 dl juoksevaa margariinia
- 3 dl ruis- tai kaurahiutaleita
- 1 kg hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Valmistusohje
- 2 suurehkoa leipää
- valmistusaika noin 2 tuntia
- Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhojen kanssa hieman kädenlämpöä kuumempaan veteen.
- Lisää siirappi, porkkanasose ja mausteet sekä silputut aprikoosit ja hiutaleet. Lisää jauhot ja rasva.
- Alusta pehmeähkö taikina. Anna sen kohota puolisen tuntia leivinliinalla peitettynä vedottomassa paikassa.
- Leivo taikinasta kaksi leipää ja paista ne vuoassa tai sellaisenaan. Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- VINKKI: Porkkanan sijaan voit käyttää muitakin juuressoseita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanaleipä