Kuumat banaanit
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 4 kypsää banaania
- 2-3 rkl fariinisokeria tai hunajaa
- 0.5 dl mantelirouhetta
- tilkka appelsiinimehua tai mantelilikööriä
Valmistusohje
- Kuori ja halkaise banaanit ja laita ne vuokaan. Jos kypsennät mikroaaltouunissa, käytä mikroaaltouunikuumennukseen sopivaa astiaa. Jos kuumennat banaanit uunissa, voitele vuoka ensin.
- Kostuta banaanien pinta mehulla tai liköörillä ja ripottele pinnalle fariinisokeria tai hunajanokareita ja rouhittua mantelia tai mantelilastuja.
- Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 4 minuuttia. Tarkista banaanien pehmeys ja kuumenna tarvittaessa lisää. Tai kuumenna banaaneita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Tarjoa banaanien kanssa kinuski- tai vaniljakastiketta, jäätelöä tai marjoista soseutettua kastiketta. Banaanien kanssa maistuvat myös kaurakeksit tai piparkakut.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuumat banaanit