Banaanivohvelit
Banaanivohvelit ovat herkullinen aamupala tai jälkiruoka. Vohveleihin kannattaa upottaa tummuneet banaanit, jotka on helppo muusata haarukalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Banaanivohvelit
- 1 tummunut banaani
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl vaniljasokeria
Päälle
- 2 dl kuohukermaa
- 5 mansikkaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten banaanivohvelit valmistetaan:
Banaanivohvelit valmistuvat helposti näin:
- Kuori banaani kulhoon ja muussaa se huolellisesti haarukalla. Riko joukkoon kananmunat ja lisää maito ja sekoita vispilällä.
- Mittaa vehnäjauhot ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina. Lisää vielä leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.
- Sivele kuumaan vohvelirautaan rypsiöljyä. Annostele rautaan iso lusikallinen taikinaa ja anna paistua noin 30 sekuntia – minuutin ajan, kunnes vohveleiden pinta ruskistuu.
- Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja viipaloi mansikat. Nauti vohvelit lämpiminä lisukkeiden kanssa.
Vinkki! Kokeile myös vohveleiden valmistamista halloumijuustosta tai rahkasta.
Lue myös Anna.fi: Suolaiset vohvelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaanivohvelit