Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaanivohvelit

Banaanivohvelit ovat herkullinen aamupala tai jälkiruoka. Vohveleihin kannattaa upottaa tummuneet banaanit, jotka on helppo muusata haarukalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Banaanivohvelit

  • 1 tummunut banaani
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria

Päälle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 mansikkaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten banaanivohvelit valmistetaan:

Banaanivohvelit valmistuvat helposti näin:

  1. Kuori banaani kulhoon ja muussaa se huolellisesti haarukalla. Riko joukkoon kananmunat ja lisää maito ja sekoita vispilällä.
  2. Mittaa vehnäjauhot ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina. Lisää vielä leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi vispilällä.
  3. Sivele kuumaan vohvelirautaan rypsiöljyä. Annostele rautaan iso lusikallinen taikinaa ja anna paistua noin 30 sekuntia – minuutin ajan, kunnes vohveleiden pinta ruskistuu.
  4. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja viipaloi mansikat. Nauti vohvelit lämpiminä lisukkeiden kanssa.

Vinkki! Kokeile myös vohveleiden valmistamista halloumijuustosta tai rahkasta.

Banaanivohvelit.
Banaanivohvelit maistuvat erityisen hyvältä kermavaahdon ja mansikkaviipaleiden kanssa. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Suolaiset vohvelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaanivohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.