Ainolan appelsiinikakku
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 200 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 200 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- ½ appelsiinin mehu
kuorrutus:
- ½ appelsiinin mehu
- 200 g tomusokeria
koriste:
- hienoksi hakattua mantelia tai hillottua appelsiinin kuorta
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu, kuori, jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun paistinpannuun tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa kypsäksi.
- Sekoita appelsiinin mehu ja tomusokeri tasaiseksi ja kiiltäväksi ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele hakatuilla manteleilla tai hillotuilla appelsiininkuorilla heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä.
- Ainolan appelsiinikakun ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ainolan appelsiinikakku