Reseptit

Ainolan appelsiinikakku

Ainekset

  • 200 g voita
  • 200 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ appelsiinin raastettu kuori
  • ½ appelsiinin mehu

kuorrutus:

  • ½ appelsiinin mehu
  • 200 g tomusokeria

koriste:

  • hienoksi hakattua mantelia tai hillottua appelsiinin kuorta

Valmistusohje

Ainolan appelsiinikakku
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää appelsiinin mehu, kuori, jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun paistinpannuun tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa kypsäksi.
  3. Sekoita appelsiinin mehu ja tomusokeri tasaiseksi ja kiiltäväksi ja valuta jäähtyneen kakun päälle. Koristele hakatuilla manteleilla tai hillotuilla appelsiininkuorilla heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä.
  • Ainolan appelsiinikakun ohje on Raili Kuusjärven ruokaohjekokoelmasta Ainolan reseptejä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ainolan appelsiinikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.