Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku on mehevä, mutta raikas leivonnainen sitruunan rakastajille. Leipomoissa trendiksi nousseen kahvikakun kruunaa herkullinen mascarpone-kermakuorrute. Kotilieden Toukola testasi, miten kakun valmistus onnistuu kotona.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sitruuna-unikonsiemenkakku

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kanamunaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ rkl unikonsiemeniä
  • 1 ½ dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

Mascarpone-kermakuorrutus

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 50 g mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Valmistusohje

Katso videolta, miten sitruuna-unikonsiemenkakku valmistetaan:

Sitruuna-unikonsiemenkakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon munat yksitellen. Vatkaa muna kunnolla taikinan joukkoon ennen seuraavan lisäämistä.
  3. Sekoita toisessa astiassa mantelijauhe, unikonsiemenet ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vatkaten.
  4. Lisää taikinaan sitruunan mehu ja kuoriraaste.
  5. Kääntele lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
  6. Voitele kakkuvuoka huolellisesti. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 175 asteessa keskitasolla 45-50 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa.
  8. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista.
  9. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi tai pursota kuorrute kakun päälle, kun kakku on kokonaan jäähtynyt. Koristele raastetulla sitruunan kuorella ja unikonsiemenillä.

Vinkki! Voit leipoa kakun myös leipävuokaan, pienehköön rengasvuokaan tai pieniin muffinivuokiin, jolloin saat kauniita leivonnaisia. Halkaise valmiit pikkukakut puoliksi, ja lisää täytettä myös keskelle lemon curd -sydämen kera.

sitruuna-unikonsiemenkakku
Sitruuna-unikonsiemenkakku saa mehevän makunsa sitruunan kuoriraasteesta ja sitruunamehusta. Jos valmistat kakun ilman kuorrutetta, sitä voi säilyttää huoneenlämmössä.

Lue myös Anna.fi: Taateli on maultaan hunajainen herkku – näin valmistat siitä hurmaavat kakut ja välipalat

Juttua on korjattu 20.12. klo 10.57: Ainesosalistaukseen lisättiin uupuneet kanamunat.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruuna-unikonsiemenkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.