Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaali-kinkkupiirakka

Parsakaali-kinkkupiirakka valmistuu näppärästi valmiista piirakkapohjasta. Parsakaali ja kinkku ovat mainio makupari. Suolainen piirakka maistuu lounaana tai iltapalana raikkaan salaatin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Parsakaali-kinkkupiirakka

  • 1 piirakkapohja (pakaste)
  • 200 g parsakaalin kukintoja
  • 150 g palvi-tai keittokinkkua
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 rkl ruohosipulia
  • ¼ tl yrttisuolaa ja timjamia

Valmistusohje

Parsakaali-kinkkupiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kiehauta tai höyrytä parsakaalin kukinnot pieninä nuppuina. Kasta välittömästi kylmään veteen, niin väri säilyy vihreänä. Kiehauta kuutioidut porkkanat.
  2. Levitä piirakkavuokaan taikinan päälle parsakaalin kukinnot, kuutioitu kinkku ja porkkanat.
  3. Sekoita kermaviili tai ranskankerma, kananmunat, juustoraaste, hienonnettu ruohosipuli ja mausteet keskenään ja kaada piirakan päälle.
  4. Paista parsakaali-kinkkupiirakka 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.Vinkki! Parsakaalin varret säilyvät viileässä pidempään kuin kukinnot. Ne maistuvat raakoina alkupalaksi esimerkiksi dippikastikkeen kanssa. Kuori vain puumainen kuori juuresveitsellä pois ja aseta tarjolle!Vinkki! Voit korvata kinkun sienillä. Haihduta tuoreista metsäsienistä enin neste pannulla kuumentaen, lisää hieman öljyä ja hienonnettua sipulia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaali-kinkkupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.