Mausteinen tomaattikastike
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kg kypsiä tomaatteja
- 1 kg omenoita
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl punaista paprikaa
- 2 dl rusinoita
- 2 dl fariinisokeria
- 2.5 dl viinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- 2 rkl paprikajauhetta
- 1 tl inkiväärijauhetta
- 2 kpl maustemitallista cayennepippuria tai chilijauhetta
Valmistusohje
- Kalttaa tomaatit kuorettomiksi: leikkaa tomaattien päihin veitsellä ristiviillot ja laita kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Tomaattien kuoret alkavat irrota ja ne on helppo kuoria.
- Leikkaa kuoritut tomaatit lohkoiksi. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprikat, poista siemenkota ja pilko pieniksi kuutioiksi.Laita kasvikset kattilaan ja kiehauta.
- Hienonna rusinat veitsellä pienemmiksi. Lisää kattilaan kiehuvien kasvisten sekaan rusinat,fariinisokeri, viinietikka ja mausteet.
- Keitä tomaattikastiketta kannen alla hauduttaen ainakin tunnin ajan. Sekoita välillä, etteikastike pala pohjaan.
- Maista kastiketta ja lisää halutessasi mausteita. Kaada kastike kuumennettuihin tölkkeihintai pulloihin ja säilytä kylmässä. Tomaattikastike säilyy jääkaapissa tiiviissä tölkissä vähintään kuukauden.
Kokeile myös kurkkurelissiä ja tomaatti-ananassalsaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen tomaattikastike