Kana-makaronilaatikko
Kana-makaronilaatikko valmistuu kätevästi pannulla ja pitää taatusti nälän loitolla arjen kiireissä. Höystä makaronilaatikko pieneksi pilkotulla porkkanalla, herneillä ja viimeistele cheddar-juustoraasteella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kana-makaronilaatikko
- 3 dl kierremakaroneja (Fusilli)
- 250 g broilerin jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippuria
- 2 ½ dl kevytmaitoa
- 5 kananmunaa
Valmistusohje
Kana-makaronilaatikko valmistuu helposti näin:
- Keitä 3 dl kierremakaroneja kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
- Kun makaronit kiehuvat, kuori ja hienonna pieneksi sipuli sekä porkkana. Paista 250 g broilerin jauhelihaa, hienonnettu sipuli ja porkkana kypsäksi pannulla. Mausta jauheliha-sipuliseos 1/2 tl suolalla ja 1/4 tl mustapippurilla.
- Keitä tuoreita herneitä noin 3 minuuttia vähässä vedessä tai valmista pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Riko yksitellen 5 kananmunaa kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää munien joukkoon 1 1/2 dl kevyt maitoa. Sekoita. Mausta muna-maitoseos 1/2 tl paprikajauheella ja 1/2 tl suolalla.
- Kun makaronit ovat kypsiä, kaada ne lävikköön ja valuta. Sekoita kana-makaronilaatikko, eli laita makaronit pannulle broilerin jauhelihan ja vihannesten joukkoon pannulle.
- Kaada munamaito pannulle makaronien ja vihannesten päälle ja anna seoksen hyytyä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.
- Käännä kana-makaronilaatikko munakkaan tapaan pannun kannen tai lautasen avulla ympäri ja anna sen kypsyä vielä 2-3 minuuttia.
Vinkki: Makaroniruoka maistuu koko perheelle
Lue myös Anna.fi: Näin valmistat makaronilaatikon kolmella tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kana-makaronilaatikko
Ei löytynyt jatkoa ohjeelle mainpksen jälkeen.