Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kana-makaronilaatikko

Kana-makaronilaatikko valmistuu kätevästi pannulla ja pitää taatusti nälän loitolla arjen kiireissä. Höystä makaronilaatikko pieneksi pilkotulla porkkanalla, herneillä ja viimeistele cheddar-juustoraasteella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kana-makaronilaatikko

  • 3 dl kierremakaroneja (Fusilli)
  • 250 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 ½ dl kevytmaitoa
  • 5 kananmunaa

Valmistusohje

Kana-makaronilaatikko valmistuu pannulla helposti näin:

  1. Keitä 3 dl kierremakaroneja kypsäksi  pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kun makaronit kiehuvat, kuori ja hienonna pieneksi sipuli sekä porkkana.  Paista 250 g broilerin jauhelihaa, hienonnettu sipuli ja porkkana kypsäksi pannulla. Mausta jauheliha-sipuliseos  1/2 tl suolalla ja 1/4 tl mustapippurilla.
  3. Keitä tuoreita herneitä noin 3 minuuttia vähässä vedessä tai valmista pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Riko yksitellen 5 kananmunaa kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää munien joukkoon 1 1/2 dl kevyt maitoa. Sekoita. Mausta muna-maitoseos 1/2 tl paprikajauheella ja 1/2 tl suolalla.
  5. Kun makaronit ovat kypsiä, kaada ne lävikköön ja valuta. Sekoita makaronit pannulle broilerin jauhelihan ja vihannesten joukkoon pannulla.
  6. Kaada munamaito pannulle makaronien ja vihannesten päälle ja anna seoksen hyytyä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.
  7. Käännä kana-makaronilaatikko munakkaan tapaan pannun kannen tai lautasen avulla ympäri ja anna kypsyä vielä 2-3 minuuttia.

Lue myös: Makaroniruoka maistuu koko perheelle

Lue myös Anna.fi: Makaronilaatikko kolmella tavalla

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kana-makaronilaatikko

Kanamakaroonilaatikko

Ei löytynyt jatkoa ohjeelle mainpksen jälkeen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.