Tonnikalatahna
Maukas tonnikalatahna täyttää rieskarullat, voileipäkakut ja maistuu keitettyjen uusien perunoiden kaverina. Tämä tahna tehdään vaaleasta säilötystä tonnikalasta ja kananmunasta. Sopivaa suolaisuutta ja makua tuovat anjovisfileet ja valkosipuli. Majoneesilla tai ranskankermalla pyöristetty tahna saa säväyksen kapriksista. Jos käytät pieniä kaprismarjoja sekoita ne tahnan joukkoon, isommat voi tarjota myös erikseen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Tonnikalatahna:
- 400 g säilöttyä vaaleaa tonnikalaa
- 2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
- 4 kpl anjovisfileetä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- puolen sitruunan mehu
- 2 dl ranskankermaa tai kevytmajoneesia
- ½ dl pieni kaprismarjoja
- tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
Tonnikalatahna tehdään helposti näin:
1. Mittaa säilykeliemestään valutettu kala, kuoritut munat, anjovisfileet, valkosipulin kynsi, sitruunamehu ja ranskankerma tai majoneesi monitoimikoneeseen ja pyöräytä ainekset tahnaksi.
2. Sekoita joukkoon kaprismarjat ja silputtu tilli tai ruohosipuli. Tarjoa varhaisperunoiden tai leivän kera.
Katso myös: Lohitahna
Katso myös Anna.fi/ruoka: Herkullinen savulohitahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalatahna