Appelsiinibrowniet
Appelsiinibrowniet ovat parhaimmillaan, kun jätät ne sisältä hieman pehmeiksi. Näissä browniessa hurmaa suklaan ja appelsiinin liitto.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Appelsiinibrowniet
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita tai leivontamargariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- appelsiinin raastettu kuori
- 1 dl appelsiinimehua
pinnalle:
- sulatettua suklaata
Valmistusohje
Appelsiinibrowniet leivotaan helposti näin: Appelsiinibrownies
- Voitele ja korppujauhota laakea uunivuoka, 23 x 30 cm. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista puolisen tuntia 175-asteisen uunin keskitasolla. Anna paistoksen jäähtyä vuoassa. Pidä jääkapissa ainakin tunnin ajan ennen neliöiksi leikkaamista. Jos haluat pinnan voi koristella sulatetulla suklaalla.
Vinkki: Aidot browniet ovat rakenteeltaan tiiviitä ja karamellimaisia. Kakkumaisen rakenteen saat vaahdottamalla munat ja sokerin, lisäämällä suklaa-voiseoksen ja kuivat aineet sekä appelsiinimehun.
Lue myös: Näin leivotaan libanonilaiset browniet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinibrowniet