Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaahtokarkkibrowniet

Syntisen ihana browniestaikina antaa suussasulavan pohjan vaahtokarkkileivoksille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

BROWNIESTAIKINA:

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • 100 g tummaa suklaata

KUORRUTUS:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g minivaahtokarkkimakeisia
  • 4 rkl mansikanmakuista tomusokeria

Valmistusohje

1. Valmistele edellisenä päivänä kuorrutus. Kiehauta kerma. Lisää vaahtokarkit ja tomusokeri ja anna niiden sulaa kerman joukkoon. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kaikki karamellit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Kaada kulhoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin yöksi.

2. Sulata voi kattilassa, jäähdytä. Lisää voin joukkoon sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää munat ja maito, sekoita. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun, uuni- tai leivontavuokaan (22 x 32 cm). Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.

3. Vatkaa kuorruteseos kuohkeaksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneen suklaapohjan päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/18.

Lisää browneja:

Vadelma sopii makeaan leivontaan.

Blondies-leivokset vadelmista ja valkosuklaasta

mustikkabrowniet

Mustikkabrowniet

brownie

Brownie-palat

Anna.fi: Sukulaku-brownies


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaahtokarkkibrowniet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.