Punajuurisosekeitto eli punainen keitto
Punajuurisosekeitto saa pähkinäistä makua palsternakasta ja täyteläisyyttä perunasta. Keiton maku pyöristetään ruokakermalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Punajuurisosekeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 palsternakka
- 5 pienehköä punajuurta
- 2 Rosamunda-perunaa
- 1 ½ l kasvis- tai kanalientä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Punajuurisosekeitto valmistuu helposti näin:Punainen keitto
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta juurekset. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä. Lisää joukkoon raastetut juurekset, mausteet ja neste. Keitä hiljalleen noin tunnin ajan. Lisää lohkotut perunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta keitto.
- Lisää kerma ja tarjoa punajuurisosekeitto alkukeittona tai pääruokana tuoreiden sämpylöiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: Punajuuri rakastaa yrttejä ja suolaisia juustoja – paahda uunissa, leivo piirakkaan tai soseuta keitoksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuurisosekeitto eli punainen keitto