nami namasten rapeakuoriset sämpylät
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Itse tehdyt lämpimät sämpylät eivät kaipaa päälleen muuta kuin aitoa voita. Herkullisen ohjeen on antanut Sikke Sumari.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nami namasten rapeakuoriset sämpylät:

7 1/2 dl vettä (saa olla kylmää)
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
2 dl kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmeriä tai grahamia
8-10 dl vehnäjauhoja
kourallinen pellavansiemeniä, jos haluat

Keskustelu

Näkyy monet näitä kehuvan, mutta mulle tuli ohjeen mukaan tehtynä ihan kovia koppuroita.

Voiko hiivaA pakastaa tuorehiivaa maku oli hyvä mut kovin ei noussut taikina ei uunissa ei ämpärissä käymisen tuoksu tuli kyllä voiko Sämpyläjauhoja käyttää?????

Voi pakastaa mutta mitä pidempään pakastat sitä vähemmäksi sen teho käy. Suosittelen kyllä laittamaan taikinaan sokeria tai hunajaa yms. koska se on hiivan ravinto. Suola taas mielellään jauhojen sekaan niin ei tapa hiivaa.

Kuinka ei hän valistunut ihminen ole ruvennut leipomaan HAPANJUUREEN??? On vatsaystävällisempää ja herkullisella kuin teollisella hipovalla leivottu 🤗😋

Olen käytännössä joka aamu jo parin vuoden ajan paistanut näitä Siken sämpylöitä. Enkä vaihda! Ovat niin helppoja ja vaivattomia valmistaa, että kukaan ei ainakaan vaikeuden vuoksi jätä tekemättä niitä. Mieheni oli pari viikkoa poissa kotoa ja kun kotiin tultuaan sai sämpylöitä, totesi, että ”ihanaa, näitä olen kaivannut!”

Onko kukaan tehnyt näitä gluteenittomina? Mitä mittasuhteita pitäisi käyttää ja mitä jauhoja?

Suolan määrä on kyllä järkyttävä. Ensimmäinen erä meni roskiin, toisella kerralla viisaampana. 1 tl riitti oikein hyvin. Muuten ihania, helppoja, maistuvia.

Suolan määrä on kyllä järkyttävä. Ensimmäinen erä meni roskiin, toisella kerralla viisaampana. 1 tl riitti oikein hyvin. Muuten ihania, helppoja, maistuvia.

Kommentoi juttua: Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X