Reseptit
yli 60 min
10

Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Itse tehdyt lämpimät sämpylät eivät kaipaa päälleen muuta kuin aitoa voita. Herkullisen ohjeen on antanut Sikke Sumari.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
7 1/2 dl vettä (saa olla kylmää)
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
2 dl kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmeriä tai grahamia
8-10 dl vehnäjauhoja
kourallinen pellavansiemeniä, jos haluat

Valmistusohje

1. Sekoita vesi, hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisjauhot ja kokojyväjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina. Älä tee taikinasta liian paksua. Älä myöskään vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää.

2. Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi. Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta kahdella isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Huiskauta päälle vähän jauhoja ja siemeniä. Paista uunissa 220 lämpöasteessa 35 minuuttia.

Vinkki 1:  Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten voit aina paistaa juuri sen verran, minkä kulloinkin haluat syödä.

Vinkki 2 : Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren. Ota sämpylät mahdollisimman nopeasti pois pelliltä ritilän päälle. Älä missään tapauksessa peitä sämpylöitä liinalla, muuten rapea kuori katoaa!

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan sämpylöitä:

ruis-piimäsämpylät

Ruis-piimäsämpylät

viikunasämpylät

Viikunasämpylät

Siemensämpylät

Siemensämpylät

Ruoka.fi: Pellavansiemensämpylät

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.