Katedraalikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
savariinitaikina:
- 3 munaa
- 3.5 dl sokeria
- 1.5 dl maitoa
- 15 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
- tai appelsiinin raastettua kuorta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita
- tai margariinia
kostutus:
- 1 dl sokeria
- 2.5 dl vettä
- 2 dl punssia
- tai rommia
kuorrutus:
- 100 g aprikoosimarmeladia
- 0.5 dl vettä
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää maitoseos munavaahtoon. Lisää muut ainekset ja sekoita pehmeä taikina.
- Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengasvuoka huolellisesti. Aito savariinivuoka on pohjastaan ja reunoiltaan uurteeton, sille riittää käsittelyksi voitelu.
- Kaada taikina vuokaan ja kohota puolisen tuntia.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. 6. Anna savariinin jäähtyä hieman. Kumoa vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka ja kumoa leivonnainen takaisin vuokaan.
- Kiehauta kostutusliemi ja kaada se tasaisena nauhana kakun päälle vuokaan. Anna mehustua yön yli.
- Kakun pinnan voi kuorruttaa vedellä pehmennetyllä marmeladilla. Pinnalle voi myös seuloa tomusokeria. Tarjoa hedelmien tai marjojen ja kermavaahdon kera kahvipöydässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katedraalikakku