Amerikkalainen kirsikkapiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 6 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 200 g kylmää voita kuutioina
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl jäävettä
täyte:
- 1 l kirsikoita (1,2 l kivettöminä)
- 2 dl sokeria
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä tai 1 rkl mantelilikööriä
- 2 rkl voita
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa taikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloseksi. Kääri taikinapallo muovipussiin tai -kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön. Ota taikina kylmästä puolisen tuntia ennen leipomista.
2. Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Sekoita isossa kulhossa kirsikat, sokeri ja maissijauho. Lisää joukkoon sitruunamehu ja karvasmanteli. Sekoita ainekset ja anna maustua puolisen tuntia.
3. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Kauli 2/3 taikinasta vuoan suuruiseksi levyksi. Painele taikina vuokaan (26 cm/lävistäjä) ja pane jääkaappiin. Kauli taikinan loppu levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä nauhoja, joista voi punoa piiraan päälle ristikon.
4. Levitä kirsikat vuokaan. Asettele taikinanauhat ristikoksi pinnalle. Sivele reunat ja ristikko vedellä. Poimuta reunat ja ripottele pinnalle sokeria.
5. Pane piiras uunin alaosaan ja kypsennä kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 40 minuuttia. Ota piiras uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile haaleana jäätelön kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalainen kirsikkapiirakka
En tosin käyttänyt maisssitärkkelystä vaan perunajauhoja, jotta en sitten keittänyt.