Rapusilakat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 kg silakkafileitä
- noin 2 tl suolaa
- valkopippuria
- tilliä
- 7 dl vettä tai kermaa
- 4-5 rkl tomaattipyreetä
koristeeksi:
- 4-6 tomaattia
- tilliä
Valmistusohje
- Levitä silakat nahkapuoli ylöspäin voipaperille. Ripottele päälle suolaa, valkopippuria ja runsaasti hienonnettua tilliä. Kiedo rullaksi. Aseta rullat voideltuun vuokaan. Ripottele päälle tilliä. Sekoita kerma tai vesi, tomaattipyree ja kaada rullien päälle.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele tomaattiviipaleilla ja tillinoksilla.
- Maistuvat pikkulämpiminä, kylmänä yöruokana tai kalapöydän silakkaruokana. Jos kiedot rullat siten, että nahkapuoli jää ulospäin, leikkaa selkäevä ensin pois.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapusilakat