Maukas raparperihillo
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kg paloiteltua raparperia
- 5 dl hillosokeria
- 1 dl fariinisokeria
- minttua, kanelia, kardemummaa
- kokonaisia mausteneilikoita tai inkivääriä
Valmistusohje
- Mittaa paloiteltu raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mauste. Neilikat ja kardemummansiemenet on hyvä sitoa sideharsonyyttiin tai sulkea teepallosiivilään, jolloin mausteet on helppo poistaa keitoksesta.
- Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa leivonnaisten täytteenä, viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hillo sopii hyvin myös jäädykkeen mausteeksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maukas raparperihillo