Riimiliha-alkupala
- Gluteeniton
Ainekset
- 500 g poron, naudan tai lampaan sisäfileetä
mausteseos:
- 2 rkl suolaa (karkeaa)
- 5 katajanmarjaa
- mustapippuria myllystä
- 1 tl timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl punaviiniä
lautaselle:
- piparjuurta
- parmesaanilastuja
- rucolan lehtiä
- oliivi- tai rypsiöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
- Sekoita kuivat mausteet keskenään. Pane liha muovipussiin ja hiero mausteseos lihan pintaan. Kaada pussiin viini ja anna lihan maustua jääkaapissa pari vuorokautta. Kääntele pussia muutaman kerran päivässä, jotta liha maustuu tasaisesti.
- Valuta liha mausteliemestä ja kääri se tiiviisti folioon ja muoviin. Pane lihapala vuorokaudeksi pakastimeen.
- Leikkaa jäisestä fileestä paperinohuita viipaleita ja asettele ne tarjolle. Lisää lautaselle parmesaanilastuja, piparjuuriraastetta, ja rucolaa. Pirskota pinnalle öljyä ja balsamiviinietikkaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riimiliha-alkupala