Lakkaleivos
Juhlava ja herkullinen lakkaleivos on täytetty appelsiinituorejuustolla, manteleilla ja pähkinällä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Lakkaleivos:
- 5 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g jauhettua pähkinää tai mantelia
- pellille:
- rasvaa
- Kumoamiseen:
- jauhettua mantelia tai pähkinää
- väliin:
- 2 dl lakkahilloa
- 200 g appelsiininmakuista Hovi-juustoa
- pinnalle:
- runsaasti lakkoja
- 100 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Lakkaleivos leivotaan näin:
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Voitele uunipellille levitetty leivinpaperi rasvalla.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon jauhettu manteli tai pähkinä ja siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti ja kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Levitä toinen leivinpaperi leivinpöydälle ja ripota sille jauhettua mantelia tai pähkinää.
- Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Leikkaa levy kahtia ja anna jäähtyä.
- Levitä jäähtyneen torttulevyn toiselle puolikkaalle lakkahilloa ja appelsiinituorejuustoa. Nosta toinen levy päälle ja leikkaa kakku leivoksiksi.
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Korista lakkaleivos lakoilla tai muilla marjoilla ja kermavaahdolla pehmitetyllä tuorejuustolla.
Katso myös: Herkuttele klassikkoleivoksilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakkaleivos