Juusto-sienicouscous
Juusto-sienicouscous on kasviksilla kevennetty couscoussalaatti, joka saa syvyyttä manchegojuustosta. Salaatti maistuu kylmänä tai lämpimänä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Juusto-sienicouscous
- ½ l vettä tai kasvislientä
- ½-1 tl suolaa
- 5 dl couscoussuurimoita
- 2 rkl voita
- 2 dl sieniä esim. suppilovahveroita
- 100 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl tomaattia
- 1 kpl avokado
- 1 kpl omena
- mustapippuria
- basilikaa tai persiljaa
- 100 g vahvaa juustoa esim. manchegoa
Valmistusohje
Juusto-sienicouscous syntyy näin:
Juusto-sienicouscous muuntuu kasvisruoaksi, jos et käytä kinkkua tai pekonia ja valmistat couscousin kasvisliemeen.
- Kiehauta neste ja sekoita siihen suola ja suurimot. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna vetäytyä pari minuuttia. Lisää voi ja sekoita suurimot irtonaisiksi.
- Huuhtele ja silppua sienet ja haihduta niistä pannulla kosteus.
- Kuori ja suikaloi sipulit ja silppua kinkku. Lisää kinkkusilppu pannulle ja ruskista. Lisää mukaan sipulisuikaleet ja sienet.
- Kuutioi tomaatit, avokado ja omena ja sekoita kuutiot sienikinkku- sipulisilpun kanssa suurimoihin.
- Koristele basilikalla tai persiljalla. Mausta mustapippurilla ja juustolastuilla juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Kesäpäivän ruokaisat salaatit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Couscous – kolme mutkatonta ateriaa, jotka valmistuvat noin 30 minuutissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juusto-sienicouscous