Perunakropsu
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
- 2 kg jauhoisia perunoita
- 2 dl ohrajauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl kanelia
- 2-3 dl siirappia
- 1 dl voisulaa
- (1-2 dl maitoa)
Valmistusohje
- Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ja tömppää eli survo.
- Lisää ohrajauhot ja anna imeltyä ainakin pari tuntia.
- Lisää vehnäjauhot ja anna imeltyä. Lisää muut ainekset.
- Voitele uunipelti voisulalla ja ripottele pinnalle hienoa sokeria. Annoksesta tulee 3-4 pellistä. Jaa taikina pelleille ja paista 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa kahvin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunakropsu