Vietnamilaiset rullat
Vietnamilaiset rullat maistuvat illanistujaisissa tai lounaalla. Kääri riisipaperiin hienonnettuja riisinuudeleita, siitakesieniä, kurkkua, mungpavun ituja ja bambua ohuina suikaleina. Nauti vietnamilaiset rullat dippikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vietnamilaiset rullat
- riisipaperilevyjä
- 2 dl riisinuudelia
Täyte:
- 8 kuivattua siitakesientä
- 1/3 kurkkua
- 2 dl mungpavun ituja
- ½ dl bambua ohuina suikaleina
- 1 rkl paahdettuja, murskattuja seesaminsiemeniä
- 1 rkl kiinalaista light-soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Vietnamilaiset rullat tehdään näin:
- Liota riisinuudelit lämpimässä vedessä pehmeiksi ja leikkaa noin sentin mittaisiksi pätkiksi.
- Liota siitakesienet pehmeiksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku, poista siemenet, raasta karkeaksi raasteeksi ja valuta. Kiehauta mungpavun idut. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon bambusuikaleet, seesaminsiemenet, soijakastiketta ja sokeria.
- Kasta riisipaperilevyt lämpimään veteen yksi kerrallaan. Nosta reilu lusikallinen täytettä ja riisinuudeleita levyn reunaan. Käännä sivut täytteen päälle ja kiedo rullaksi. Tarjoa vietnamilaiset rullat vietnamilaisen dippikastikkeen kanssa.
Vinkki: Kesällä täytteeksi voi kehitellä suomalaisversion ensimmäisistä tateista, kyssäkaalista ja nauriista tai savukalasta. Kastikkeita voi muunnella oman maun ja saatavilla olevan varaston mukaisesti.
Katso myös: Vietnamilainen kalakeitto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Varhaiskaalin mehevöittämä vietnamilainen kanasalaatti on raikas kesäruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vietnamilaiset rullat