Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vietnamilaiset rullat

Vietnamilaiset rullat maistuvat illanistujaisissa tai lounaalla. Kääri riisipaperiin hienonnettuja riisinuudeleita, siitakesieniä, kurkkua, mungpavun ituja ja bambua ohuina suikaleina. Nauti vietnamilaiset rullat dippikastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vietnamilaiset rullat

  • riisipaperilevyjä
  • 2 dl riisinuudelia

Täyte:

  • 8 kuivattua siitakesientä
  • 1/3 kurkkua
  • 2 dl mungpavun ituja
  • ½ dl bambua ohuina suikaleina
  • 1 rkl paahdettuja, murskattuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl kiinalaista light-soijakastiketta
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Vietnamilaiset rullat tehdään näin:

  1. Liota riisinuudelit lämpimässä vedessä pehmeiksi ja leikkaa noin sentin mittaisiksi pätkiksi.
  2. Liota siitakesienet pehmeiksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori kurkku, poista siemenet, raasta karkeaksi raasteeksi ja valuta. Kiehauta mungpavun idut. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon bambusuikaleet, seesaminsiemenet, soijakastiketta ja sokeria.
  3. Kasta riisipaperilevyt lämpimään veteen yksi kerrallaan. Nosta reilu lusikallinen täytettä ja riisinuudeleita levyn reunaan. Käännä sivut täytteen päälle ja kiedo rullaksi. Tarjoa vietnamilaiset rullat vietnamilaisen dippikastikkeen kanssa.
Vietnamilaiset rullat
Kuva: Norman Ojanen

Vinkki: Kesällä täytteeksi voi kehitellä suomalaisversion ensimmäisistä tateista, kyssäkaalista ja nauriista tai savukalasta. Kastikkeita voi muunnella oman maun ja saatavilla olevan varaston mukaisesti.

Katso myös: Vietnamilainen kalakeitto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Varhaiskaalin mehevöittämä vietnamilainen kanasalaatti on raikas kesäruoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietnamilaiset rullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.