Nuudelikulho
Nuudelikulho on kätevä ja nopea lounas etenkin jos "meal preppaat" eli esivalmistelet niitä valmiiksi jääkaappiin. Katso videolta näppärä ohje!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Nuudelikulho
- 3 rkl pakastesoijapapuja
- 1 dl hapankaalia tai kimchiä
- 1 dl raastettua porkkanaa
- ¼ punasipulia
- 70 g härkäpaputempeä tai revittyä valmiiksi maustettua tofua (esim. Jalo)
- 1 neliö (noin 100 g) nopeasti kypsyvää riisinuudelia tai kypsiä nuudeleita
- 3 dl kiehuvaa vettä
Kastike
- 1 rkl chilimajoneesia tai chilitahnaa ja majoneesia
- 1–2 rkl soijakastiketta
- ½ limetin puristettu mehu
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl misotahnaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten nuudelikulho valmistetaan:
Nuudelikulho valmistuu helposti näin:
- Esivalmistele ja nosta kaikki ainekset pöydälle valmiiksi.
- Tee ensin kastike. Kaada kannellisen säilytysrasian tai pakasterasian pohjalle chilimajoneesia, sen päälle soijakastiketta, sitten purista päälle puolikkaan limetin mehu, raasta mukaan inkivääriä ja lisää lopuksi vielä misotahnaa.
- Kastikkeen päälle laitetaan muut ainekset. Lisää mukaan soijapapuja, hapankaalia tai kimchiä, raastettua porkkanaa, punasipulia ja jotain proteiinia. Valitse esimerkiksi kotimaisesta härkäpavusta tehty tempe tai revitty valmiiksi maustettu tofu, ne sopivat tähän hyvin. Murusta ne kulhoon.
- Asettele päälle nopeasti kypsyvää riisinuudelia tai valmiiksi kypsiä nuudeleita. Laita kansi kiinni ja rasia jääkaappiin.
- Ota rasia jääkaapista, kun haluat syödä. Keitä vettä, ja kaada kiehuvaa vettä astiaan ainesten päälle. Upota nuudelit liemeen, anna muhia pari minuuttia ja sekoittele niin, että mausteet sekoittuvat veteen ihanaksi kastikkeeksi.
Vinkki! Kurkkaa myös muut nuudeliruokavinkit
Lue myös Anna.fi: Nuudelit pelastavat kiireessä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nuudelikulho