
Kaaliwokki
Kaaliwokki syntyy korealaisesta gochujang-chilitahnasta, kiinankaalista, broilerista ja nuudeleista. Maukas arkiruoka on myös nopea tehdä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kaaliwokki
- 3 broilerin fileeleikettä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl broilerimausteseosta
- 1 kiinankaali
- 1 rkl seesamiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 rkl korealaista gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl makeaa ketjap manis -soijakastiketta
Lisäksi
- 200 g nuudeleita
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl tuoreita yrttejä, esim. korianteria ja vesikrassia
Valmistusohje
Kaaliwokki valmistuu helposti näin:
- Ota kolme broilerin fileeleikettä. Paista broilerifileet pannulla öljyssä mehukkaan kypsiksi ja mausta kahdella teelusikallisella broilerimausteseosta. Nosta vuokaan ja anna vetäytyä folion alla.
- Huuhtele ja paloittele kiinankaali. Nosta 200 grammaa nuudeleita pehmentymään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit.
- Paahda kuivalla pannulla ensin hetki ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Nosta syrjään odottamaan. Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen seesamiöljyä ja lisää joukkoon kiinankaali.
- Kuori ja raasta sillä aikaa kolme valkosipulinkynttä ja pala tuoretta inkivääriä pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista korealaista gochujang-chilitahnaa ja kaksi ruokalusikallista makeaa ketjap manis -soijakastiketta. Kun kiinankaali on pehmentynyt, lisää pannulle maustekastike ja pehmenneet nuudelit. Kääntele aineksia, kunnes nuudelit lämpenevät.
- Viipaloi kypsät broilerifileet. Annostele nuudeli-kiinankaaliseos lautasille ja asettele päälle broileriviipaleita. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettuja korianteria tai vesikrassia.
Vinkki! Kokkaa myös kaali-kasvisvokki.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2023.
Lue myös Anna.fi: Nuudeliwokki lehtikaalilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaaliwokki