Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaaliwokki

Kaaliwokki syntyy korealaisesta gochujang-chilitahnasta, kiinankaalista, broilerista ja nuudeleista. Maukas arkiruoka on myös nopea tehdä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaaliwokki

  • 3 broilerin fileeleikettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl broilerimausteseosta
  • 1 kiinankaali
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl korealaista gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl makeaa ketjap manis -soijakastiketta

Lisäksi

  • 200 g nuudeleita
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 dl tuoreita yrttejä, esim. korianteria ja vesikrassia

Valmistusohje

Kaaliwokki valmistuu helposti näin:

  1. Ota kolme broilerin fileeleikettä. Paista broilerifileet pannulla öljyssä mehukkaan kypsiksi ja mausta kahdella teelusikallisella broilerimausteseosta. Nosta vuokaan ja anna vetäytyä folion alla.
  2. Huuhtele ja paloittele kiinankaali. Nosta 200 grammaa nuudeleita pehmentymään kiehuvaan veteen. Valuta nuudelit.
  3. Paahda kuivalla pannulla ensin hetki ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Nosta syrjään odottamaan. Kuumenna isolla pannulla ruokalusikallinen seesamiöljyä ja lisää joukkoon kiinankaali.
  4. Kuori ja raasta sillä aikaa kolme valkosipulinkynttä ja pala tuoretta inkivääriä pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista korealaista gochujang-chilitahnaa ja kaksi ruokalusikallista makeaa ketjap manis -soijakastiketta. Kun kiinankaali on pehmentynyt, lisää pannulle maustekastike ja pehmenneet nuudelit. Kääntele aineksia, kunnes nuudelit lämpenevät.
  5. Viipaloi kypsät broilerifileet. Annostele nuudeli-kiinankaaliseos lautasille ja asettele päälle broileriviipaleita. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja hienonnettuja korianteria tai vesikrassia.

Vinkki! Kokkaa myös kaali-kasvisvokki.

kaaliwokki

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2023.

Lue myös Anna.fi: Nuudeliwokki lehtikaalilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaaliwokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.