Rapeat patongit
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 6 dl haaleaa vettä
- 25 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 13 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola ja vähän vettä. Sekoita ja lisää loppu vesi.
- Lisää jauhot ja sekoita. Peitä kulho ja nostata 2 tuntia.
- Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Kaada kohonnut taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle, mutta älä vaivaa taikinaa!
- Leikkaa taikina terävällä veitsellä kolmeen osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi, pellin pituisiksi patongeiksi.
- Jauhota leipiä hiukan, kierrä ne spiraalille ja nosta voidellulla leivinpaperilla suojatulle pellille. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä ja kohota 10-15 minuuttia.
- Paista patonkeja noin 15 minuuttia, alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rapeat patongit
Missä se patonki ohje, jossa ensin tehtiin raski? Ja kylmää vettä käytettiin. Se ohje toimi hyvin, mutta en löydä sitä.