Pyhäpäivän mokkakakku
Mokkakakussa maistuu lempeä kahvin ja suklaan yhdistelmä. Monivaiheinen kakku on pienen vaivan väärti, sillä se palkitsee leipojan maullaan.
Ainekset
kakkupohjat:
- 200 g voita tai margariinia
- 4 dl tomusokeria
- 4 munaa
- 200 g kermaviiliä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaota
- 3 tl pikakahvijauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
täyte:
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- 2.5 dl vettä
- 4 dl maitoa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ dl maissitärkkelysjauhoja
- 1 muna
- 1 tl kaakaota
- 50 g voita tai margariinia
- 3 liivatelehteä
- 150 g voita tai margariinia
kuorrute:
- 3.5 rkl aprikoosimarmeladia
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g maitosuklaalevitettä
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Tästä reseptistä tulee noin 20 palaa.
- Aloita täytteestä. Sekoita pikakahvijauheesta ja kuumasta vedestä kahvi. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä.
- Laita kattilaan kahvi, maito, sokerit, maissitärkkelys, muna ja kaakao. Sekoita hyvin ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Anna kiehua muutama minuutti ja nosta kattila liedeltä.
- Lisää kuumaan kiisseliin puristetut liivatelehdet ja 50 g voita. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
- Täytteen jäähtyessä valmista kakkupohjat. Vatkaa rasva, tomusokeri ja munat tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kermaviili ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahtia, lisää toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen osaan kaakao ja pikakahvijauhe. Levitä taikinat omille leivinpaperoiduille uunipelleilleen. Taikinasta tulee noin 20 cm x 25 cm kokoiset kakkupohjat. Paista pohjat kypsiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Vaahdota täytteen 150 g voita. Lisää jäähtynyt kahvikiisseli kolmessa erässä voivaahtoon, sekoita tasaiseksi.
- Levitä täyte tumman pohjan päälle ja nosta vaalea kakkupohja täytteen päälle.
- Sekoita keskenään aprikoosimarmeladi ja sitruunamehu. Kuumenna hetki mikrossa tai kattilassa, jotta saat marmeladista hieman juoksevampaa. Levitä marmeladi ohueksi kerrokseksi kakun pintaan.
- Sulata suklaa yhdessä maitosuklaalevitteen kanssa kattilassa tai mikrossa. Levitä sula suklaaseos kauniiksi kerrokseksi kakun pintaan. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pyhäpäivän mokkakakku