Porkkala
Porkkala on vegaaninen vaihtoehto kylmäsavulohelle. Merilevällä maustettuna siitä tulee merellisen makuinen täyte vaikkapa blineille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkala
- 3 porkkanaa
- ½ dl vettä
- 2 rkl wakame-merilevää
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori kolme porkkanaa ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja puoli desilitraa vettä kulhoon ja kuumenna mikrossa täysteholla minuutin ajan.
2. Laita porkkanat ja kulhon pohjalle muodostunut neste sekä kaksi ruokalusikallista wakame-merilevää, ruokalusikallinen valkoviinietikkaa, kaksi teelusikallista sokeria sekä teelusikallinen suolaa pieneen hillopurkkiin. Sulje purkki ja ravista. Anna seistä maustumassa puoli tuntia.
Vinkki! Tarjoa porkkala pikablinien kera tai sekoita sitä vegaanisen perunasalaatin joukkoon.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Porkkana-pähkinädippi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkala