Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Porkkala ja jogurttinen sinappikastike

Porkkanalohi eli porkkala on vegaaninen “kylmäsavulohi”, joka on ollut joulun ehdoton hitti jo useamman vuoden. Porkkanan rakenne on hyvin lohimainen suolakypsennyksen ansiosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Porkkala:

1/2 kg porkkanoita
1 1/2 l vettä
2 rkl merisuolaa

Marinadi:

2 rkl rypsiöljyä
2 tl kylmäsavuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
Mainos

Jogurttinen sinappikastike:

2 dl maidotonta jugurttia esim. maustamaton Greek style Gurt (Planti)
3 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl lehtipersiljaa
2 tl tilliä
1/4 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Koristeluun:

tuoretta tilliä
sitruunaa

Valmistusohje

1. Kuori puoli kilogrammaa porkkanoita. Kuumenna 1 1/2 litraa vettä ja kaksi ruokalusikallista merisuolaa kiehuvaksi. Keitä porkkanoita 20 minuuttia. Ota pois kattilasta ja jäähdytä.

2. Ota porkkanasta juustohöylällä ohuita siivuja ja laita rasiaan.

3. Tee marinadi. Sekoita kaksi ruokalsuikallista rypsiöljyä, kaksi teelusikallista kylmäsavuaromia, yksi teelusikallinen valkoviinietikkaa ja yksi teelusikallinen suolaa. Kaada marinadi porkkanasuikaleiden joukkoon, sekoita varovasti. Peitä kelmulla ja laita kylmään kahdeksi vuorokaudeksi marinoitumaan.

4. Tee kastike. Sekoita kaksi desilitraa maidotonta jugurttia, kolme teelusikallista sinappia, yksi ruokalusikallinen sitruunamehua, kaksi ruokalusikallista lehtipersiljaa, kaksi teelusikallista tilliä, 1/4 teelusikallista sokeria, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria

5. Laita porkkalaa leivän päälle tai syö muiden jouluruokien kera. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Vinkki: Käytä porkkalassa isoja porkkanoita, niistä saa helpommin ohuita siivuja.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaninen porkkanakakku yllättää mehevyydellään

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkala ja jogurttinen sinappikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X