Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Vegaaninen munakoisosilli

Pienellä vaivalla hyvää ja erilaista. Kylmän alkupalapöydän vegaaniruoat ovat yllättävän helppoja valmistaa. Esimerkiksi munakoisosta valmistuu herkullista vegaanista sinappi”silliä”

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaaninen munakoisosilli:

1 munakoiso
vettä
suolaa

Sinappikastike:

3/4 dl makeaa sinappia
1 rkl dijoninsinappia
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl vegaanista majoneesia
1 dl tilliä
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Pilko yksi munakoiso 1 x 3 cm:n suikaleiksi.

2. Keitä suikaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

3. Tee sinappikastike. Sekoita 3/4 desilitraa makeaa sinappiam yksi ruokalusikallinen dijoninsinappia, kaksi ruokalusikallista väkiviinaetikkaa, yksi ruokalusikallinen sokeria, kaksi ruokalusikallista vegaanista majoneesia, yksi desilitra tilliä, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista valkopippuria sekaisin ja kaada munakoisojen joukkoon. Siirrä yhteen isoon tai kahteen pieneen purkkiin.

4. Laita kylmään ja anna maustua vuorokausi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja – 4 helppoa reseptiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vegaaninen munakoisosilli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X