Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen munakoisosilli

Pienellä vaivalla hyvää ja erilaista. Kylmän alkupalapöydän vegaaniruoat ovat yllättävän helppoja valmistaa. Esimerkiksi munakoisosta valmistuu herkullista vegaanista sinappi”silliä”

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vegaaninen munakoisosilli:

  • 1 munakoiso
  • vettä
  • suolaa

Sinappikastike:

  • ¾ dl makeaa sinappia
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vegaanista majoneesia
  • 1 dl tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Valmistusohje

1. Pilko yksi munakoiso 1 x 3 cm:n suikaleiksi.

2. Keitä suikaleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

3. Tee sinappikastike. Sekoita 3/4 desilitraa makeaa sinappiam yksi ruokalusikallinen dijoninsinappia, kaksi ruokalusikallista väkiviinaetikkaa, yksi ruokalusikallinen sokeria, kaksi ruokalusikallista vegaanista majoneesia, yksi desilitra tilliä, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista valkopippuria sekaisin ja kaada munakoisojen joukkoon. Siirrä yhteen isoon tai kahteen pieneen purkkiin.

4. Laita kylmään ja anna maustua vuorokausi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja – 4 helppoa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen munakoisosilli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.