Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinä-suklaakinuski

Pähkinä-suklaakinuski on tuhti herkku, jota on vaikea vastustaa. Makea suupala sopii niin glögikutsuille kuin ruokalahjaksikin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pähkinä-suklaakinuski

  • 200 g taloussuklaaata
  • 1 ½ dl kondensoitua maitoa
  • ¼ dl kevytmaitoa
  • 250 g fariinisokeria
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 75 g voita
  • 400 g pähkinöitä

Valmistusohje

Pähkinä-suklaakinuski valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele 200 grammaa suklaata ja sulata mikrossa matalalla teholla muutama sekunti kerrallaan. Sekoittele välillä.
  2. Vuoraa kulmikas vuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada suklaa vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Mittaa puolitoista desiä kondensoitua maitoa, neljäsosa desiä kevytmaitoa, 250 grammaa fariinisokeria ja ruokalusikallinen siirappia kattilaan. Hauduta ahkerasti sekoitellen 15 minuuttia.
  4. Nosta kattila levyltä, lisää 75 grammaa voita paloiteltuna ja 400 grammaa pähkinöitä. Sekoittele 10 minuuttia, kunnes massa alkaa paksuuntua.
  5. Levitä pähkinä-kinuskiseos suklaan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  6. Leikkaa pähkinä-suklaakinuski paloiksi. Säilytä herkuttelujen välillä kylmässä.

Vinkki! Tee itse englantilaistyyppinen fudge oikealla tyylillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2022.

Lue myös Anna.fi: Herkullinen Snickers-fudge


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaakinuski

Sinun täytyy kommentoidaksesi.