Simpukkapasta
Simpukkapasta on vartissa valmis. Ruoka on nopea ja helppo tehdä, kun käytät pastaan suolaliemeen säilöttyjä sinisimpukoita. Sitruuna, chili ja valkosipuli maustavat tämän maukkaan arkipastan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Simpukkapasta
- 400 g spagettia tai linguinea
- 1 tlk (200 g/120 g) suolaliemeen säilöttyjä simpukoita
- 1 punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 2 dl valkoviiniä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 ruukku lehtipersiljaa
Valmistusohje
Simpukkapasta valmistuu helposti näin:
- Hienonna yksi punainen chili. Kuori ja hienonna kolme valkosipulinkynttä. Hienonna ruukku lehtipersiljaa.
- Keitä 400 grammaa spagettia tai linguinea hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
- Kuumenna desilitra oliiviöljyä pannulla. Kuullota chiliä ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää kaksi desilitraa valkoviiniä ja kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tölkki suolaan säilöttyjä simpukoita, neljäsosa teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen mustapippuria. Lisää keitetty, valutettu pasta ja hienonnettu lehtipersilja.
Vinkki! Tarjoa simpukkapasta vihreän salaatin kera.
Lue myös Anna.fi: One pot -rapupasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Simpukkapasta