Leipäjuustosalaatti
Leipäjuustosalaatti on hedelmäisen raikas ja värikäs. Salaatti sopii hyvin noutopöydän tarjottavaksi, juhlien alkuruoaksi tai kesäiseksi lounaaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Leipäjuustosalaatti
- ½ punasipuli
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 150 g salaattisekoitusta
- 200 g leipäjuustoa
- 1 cantaloupemeloni
- 100 g mansikoita
- 1 kurkku
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ rkl hunajaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Leipäjuustosalaatti valmistuu helposti näin:
- Kuori ja suikaloi puolikas punasipuli. Sekoita kaksi ruokalusikallista punaviinietikkaa, kaksi teelusikallista sokeri ja neljäsosa teelusikallinen suolaa sipuleihin. Anna maustua 10 minuuttia.
- Levitä pussi salaattisekoitusta laakealle tarjoiluvadille. Paloittele 200 grammaa leipäjuustoa. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja viipaloi puolikkaat. Kuori ja paloittele yksi cantaloupemeloni. Puolita sata grammaa mansikoita. Kuori puolikas punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Levitä kurkku, juusto, melonikuutiot, mansikat ja punasipulisuikaleet salaattipedin päälle.
- Valmista kastike sekoittamalla kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, ruokalusikallinen omenaviinietikkaa, puoli ruokalusikallista hunajaa, puoli teelusikallista kuivattua oreganoa, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Pirskottele kastike salaatin päälle ja tarjoa leipäjuustosalaatti heti patongin kera.
Vinkki! Leipäjuuston tilalle voit vaihtaa oman lempijuustosi esimerkiksi brien.
Lue myös Anna.fi: Hedelmäinen manchegojuustosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leipäjuustosalaatti