Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

Tuore parsa on varma kevään merkki. Parsan voi keittää tai grillata kypsäksi. Yhdistä se salaattiin juuston ja hedelmien seuraksi ja tarjoa lisukkeena esimerkiksi lihan tai kalan kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsat:

1 nippu (noin 500 g) vihreää tankoparsaa
1 l vettä
1 tl suolaa

Hedelmäinen juustosalaatti:

1 rasia special mix-salaattisekoitus (Mimi ́s)
1 ruukku villirucolaa
2 kiiviä
1 karambolahedelmä
2 dl tummia viinirypäleitä
150 g kypsää goudajuustoa
1 dl cashewpähkinöitä
Mainos

Sitruunavinaigrette:

1/2 (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä tai avokadoöljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Ota 1 nippu eli 500 g parsoja ja leikkaa parsojen kova kanta pois ja kuori nupusta alaspäin.

2. Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää 1 tl suolaa. Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja noin 4 minuuttia.

3. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta hyvin.

4. Kuori 2 kiiviä ja paloittele. Pese karambola ja 2 dl tummia viinirypäleitä. Viipaloi karambola ja halkaise rypäleet.

5. Leikkaa juustohöylällä 150 g goudajuustoa lastuiksi.

6. Paahda 2 dlcashewpähkinöitä kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetki.

7. Tee kastike. Sekoita puolikkaan (luomu)sitruunan raastettu kuori, 2 rkl sitruunamehua, 4 rkl oliivi- tai avokadoöljyä, 1/2 tl suolaa ja 1 rkl lehtipersiljaa keskenään.

8. Laita vadin pohjalle 1 rasia special mix-salaattisekoitusta ja 1 ruukku villirucolaa. Lisää päälle paloitellut parsat, hedelmät ja juustolastut. Ripottele päälle pähkinät ja vinaigrette.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Katso myös: 5 parasta salaattia kevään noutopöytään

Anna.fi/ruoka: Katkarapu-parsa-retiisiceviche

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X