Reseptit
4
Kiitos

Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

Tuore parsa on varma kevään merkki. Parsan voi keittää tai grillata kypsäksi. Yhdistä se salaattiin juuston ja hedelmien seuraksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Parsat:

1 nippu (noin 500 g) vihreää tankoparsaa
1 l vettä
1 tl suolaa

Hedelmäinen juustosalaatti:

1 rasia special mix-salaattisekoitus (Mimi ́s)
1 ruukku villirucolaa
2 kiiviä
1 karambolahedelmä
2 dl tummia viinirypäleitä
150 g kypsää goudajuustoa
1 dl cashewpähkinöitä

Sitruunavinaigrette:

1/2 (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä tai avokadoöljyä
1/2 tl suolaa
1 rkl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Ota 1 nippu eli 500 g parsoja ja leikkaa parsojen kova kanta pois ja kuori nupusta alaspäin.

2. Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää 1 tl suolaa. Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja noin 4 minuuttia.

3. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta hyvin.

4. Kuori 2 kiiviä ja paloittele. Pese karambola ja 2 dl tummia viinirypäleitä. Viipaloi karambola ja halkaise rypäleet.

5. Leikkaa juustohöylällä 150 g goudajuustoa lastuiksi.

6. Paahda 2 dlcashewpähkinöitä kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetki.

7. Tee kastike. Sekoita puolikkaan (luomu)sitruunan raastettu kuori, 2 rkl sitruunamehua, 4 rkl oliivi- tai avokadoöljyä, 1/2 tl suolaa ja 1 rkl lehtipersiljaa keskenään.

8. Laita vadin pohjalle 1 rasia special mix-salaattisekoitusta ja 1 ruukku villirucolaa. Lisää päälle paloitellut parsat, hedelmät ja juustolastut. Ripottele päälle pähkinät ja vinaigrette.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X