Ruusutorttu
Ruusutorttu on joulun suloisin herkkuhitti! Ruusun muotoon taiteltu torttu täytetään vaniljakreemillä ja päälle ripotellaan kookoshiutaleita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ruusutorttu
- 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)
Täyte
- 200 g vaniljakreemiä (Valio)
Pinnalle
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Katso videolta, miten ruusutorttu valmistetaan:
Ruusutorttu valmistuu helposti näin:
- Sulata iso voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina puolta ohuemmaksi jauhoja apuna käyttäen.
2. Paina taikinasta muotin tai lasin avulla halkaisijaltaan noin 7,5 cm:n kiekkoja. Voit koota jämäpalat yhteen ja kaulia ne uudelleen levyksi. Leikkaa jokaisen kiekon reunoihin neljä 2 sentin viiltoa ylös, alas ja reunoille. Pursota kiekkojen keskelle vaniljakreemi. Käännä ensin yksi sakara kehystämään täytettä.
3. Käännä vastasakara päälle.
4. Käännä loput sakarat samoin, jotta piiraasta tulee ruusunmuotoinen.
5. Voitele ruusutortut kanamunalla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
6. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä, kunnes tortut ovat täysin jäähtyneet. Koristele ruusutorttu tomusokerilla.
Vinkki! Tarjoa ruusutorttu vaalean glögin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Omena-valkosuklaa-tähtitortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruusutorttu