1. Sulata yksi paketti voitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kauli taikinat jauhotetulla pöydällä aavistuksen isommiksi. Leikkaa levyt poikittain kahteen osaan.
3. Nosta neliöiden keskelle Toffifee-karamelli, ja nosta taikinan reunat karkkien päälle. Nipistä reunat kiinni, niin että saat melko pyöreän nyytin.
4. Käännä nyytti toisin päin ja tee reunoihin kahdeksan viiltoa tasaisin välein, niin, että viillot ulottuvat karkin reunaan asti. Näin saat lumihiutaleelle ”sakarat”. Nipistä jokaisen sakaran päät teräviksi.
5. Nosta tortut leivinpaperin päälle pellille ja voitele halutessasi munalla.
6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele Toffifee-jolutorttu halutessasi tomusokerilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.
Lue myös: Joulutorttujen makeimmat täytteet – katso vaihtoehtoja perinteiselle luumuhillolle
Lue myös Anna.fi: Joulutorttujen ihanimmat täytteet: Vihreitä kuulia, leipäjuustoa, mustikkaa… – 10 vaihtoehtoa luumuhillolle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toffifee-joulutorttu