Lämmin rosolli
Lämmin rosolli on herkullista vaihtelua perinteiselle. Glögimausteinen liemi tekee viimeisen silauksen ja tuo ihanat tuoksut ruokapöytään
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Lämmin rosolli
- 1 kg punajuuria, keltajuuria ja raitajuuria
- 400 g porkkanoita
- 2 rkl timjamia
- 2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 kotimaista omenaa
Liemi
- 3 dl punaviiniä
- 1 l kana- tai kasvislientä
- 1 ps glögimausteseosta
- 1 rkl maustepippureita
- 2 laakerinlehteä
Rosollin kastike
- 150 g smetanaa
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 2 rkl padasta otettua lientä
Valmistusohje
Katso videolta, miten rosolli valmistetaan:
Lämmin rosolli valmistuu helposti näin:
- Kuori ja kuutioi juurekset. Levitä ne uunipellille. Ripottele päälle timjamia ja suolaa. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Hiero mausteet ja öljy kasviksiin käsin. Paahda kasviksia 230-asteisessa uunissa vartin, että niihin tulee vähän väriä.
- Laita paahtuneet kasvikset pataan, kaada päälle punaviiniä, lientä ja sekoita joukkoon mausteet. Laita kansi päälle ja anna juuresten muhia kypsiksi noin 45 minuutin verran. Pilko omenat mukaan pataan noin vartti ennen kuin pata on valmis.
- Sillä aikaa kun pata on uunissa, tee kastike. Lusikoi smetana sekoituskulhoon ja raasta mukaan piparjuurta. Vatkaa käsin tai sähkövatkaimella vaahdoksi. Mausta valmis kastike parilla lusikallisella padan lientä. Lusikoi kastike kauniiseen astiaan ja tarjoile lämpimän padan kanssa.
Vinkki! Tarjoa rosolli joulupöydässä jääpaistin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2023.
Kuvausvaatteet, Pia Hagstrom: lohenpunainen neule iJeans/Prisma prisma.fi, unikonpunainen neule R-Collection/Stockmann stockmann.com ja sifonkimekko Bruuns Bazaar/Stockmann.
Lue myös Anna.fi: Rosollibruschetat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin rosolli