Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosolli-tabbouleh

Helmicouscous tuo rosollisalaattiin mehevyyttä ja tuoreet yrtit lisämakua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Rosolli-taboulleh

  • 3 porkkanaa
  • 1 ½ dl helmicouscousia tai tavallista couscousia
  • 3 dl kasvislientä
  • 2 rkl etikkapunajuurien lientä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 hapan omena, esim. Granny Smith
  • 4 isoa etikkapunajuurta
  • 2-3 maustekurkkua
  • 4-5 rkl hienonnettua lehtipersiljaa, minttua ja korianteria

Lisäksi:

  • 1 granaattiomena

Valmistusohje

1. Pese porkkanat ja keitä kokonaisina kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Keitä couscous toisessa kattilassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta etikkapunajuurien liemellä, oliiviöljyllä, suolalla ja rouhitulla mus- tapippurilla. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä omena. Kuutioi punajuuret ja maustekurkut.

3. Sekoita kulhossa couscous ja kasvikset sekä hienonnetut yrtit. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet irti kulhon päällä veitsen kahvaosalla kopautellen, jolloin siemenet putoavat kulhoon. Sekoita ainekset ja anna rosollin maustua viileässä tarjoiluun saakka.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Uutta twistiä rosolliin myös näillä ohjeilla:

paahdettu rosolli

Paahdettu rosolli

kullankeltainen rosolli

Kullankeltainen rosolli

sillikulhot ja puolukkakastike

Sillikulhot ja puolukkakastike

Ruoka.fi: Vaalea feta-rosollisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosolli-tabbouleh

Sinun täytyy kommentoidaksesi.