Peltipulla
Peltipulla leivotaan pakastepullataikinasta, täytetään ja kuorrutetaan karamellikastikkeella. Pistaasi tuo rousketta ja suolaisen pähkinän puraisun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Peltipulla
- ½ pkt (à 600 g) pullataikinaa (pakaste)
- 70 g kuorittuja pistaaseja
- 1 ½ dl dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
- ½ tl kardemummaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Kuorrutus
- ¾ dl dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
Valmistusohje
Peltipulla leivotaan helposti näin:
- Ota yksi taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Jos haluat käyttää koko taikinan, tee myös tuplamäärä täytettä.
- Rouhi pistaasit veitsellä. Ota 3⁄4 dl pistaaseja erikseen täytettä varten, säästä loput koristeluun. Vatkaa maitotiivisteen rakenne sileäksi haarukalla ja lisää kardemumma.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (36 cm x 20 cm). Levitä maitotiiviste taikinalevylle ja ripottele pinnalle rouhittu pistaasi. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 tasakokoiseen palaan.
- Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla. Laita pullat vuokaan. Peitä leivinliinalla ja kohota 40 asteisessa uunissa liinalle peitettynä 30 minuuttia. Huoneenlämmössä pullat kohoavat noin tunnissa.
- Voitele pullat ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
- Lisää vesi lopun maitotiivisteen joukkoon ja sekoita. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele peltipulla lopuilla pistaaseilla.
Vinkki! Tarjoa peltipulla kaakaon kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.
Lue myös Anna.fi: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peltipulla